keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Lumi teki enkelin eteiseen.

Tai ainakin melkein eli tänään satoi lunta-räntää ensimmäisen kerran. Tosin tässä meillä ainakin on sulanut sitä mukaa, mutta kylän laitamilla ja esimerkiksi Kuopiossa lunta on ihan maassa asti. Pohjoiseen tuli jopa 25 cm...

Mutta talo alkaa kyllä jo jäähtyä, joten pitää aloittaa lämmitykset. Pattereita en kyllä periaatteestakaan kytke vielä päälle. Sähköistä tuli mieleeni, että nyt on terassillakin pistorasia - pääsee suunnittelemaan uusia "jouluvaloja". Sähkömiehen lisäksi meillä on vieraillut putkimies ja nyt on liesituuletin toiminnassa. Eilen kävi muurari katsomassa takan korjausta (sisäpuoli rapistuu) ja ns. talonmies oli käynyt leikkaamassa kuusiaidan. Minulla kun ei ole sopivaa työkalua; siihenkään työhön. Jos rikastun, ostan oman leikkurin. Mutta onpa pitkästä aikaa siistin näköinen aita. Sen mitä se nyt tuossa koivujen luona kasvaa...

Aloitin koulunkäynninkin hyvin mallikkaasti... nukuin osan toisesta luentopäivästä istuen. Olen ollut vain niiiin väsynyt välillä. Siinä ohitusleikkauksen paikkeilla nukahdin ;) Kehittämistehtävän idea on jo tiedossa ja alustava suunnitelma lähti viime perjantaina opettajille hyväksyttäväksi. Saas nähdä onko valmis ensi keväänä?

Ratsailu etenee hitaasti rahanpuutteen ja nyt kelien vuoksi, mutta Pojulla laukkailin viime lauantaina jo useamman pätkän ja meni ihan kivasti. Lopulta muistin jo hengittääkin. Muuten oli volteilla hevosen asettamista työn alla ja oman istunnan korjaamista/kertaamista kaikissa tilanteissa. Sain kuulla useamman kerran: Muista rennot ranteet! Eli ota löysin rantein, älä jännitä. Kisat harmi kyllä jää väliin sen meidän loman vuoksi, mutta IHANAA! Enää vajaa kuukausi reissuun. Olen koettanut opetella valuuttaa ja tulostin varalta vaihtotaulukon sekä lueskellut liikennöintiä yms. Budabestissä. Samalla olen jo miettinyt minne suuntaamme seuraavaksi, sillä tottahan toki tästä on tehtävä perinne. Maltaa on jo ehdotettu. Kohteen pitää olla kuitenkin lyhyen lentomatkan päässä ja suht edullinen. Aikaa ja rahaa ei ole tuhlattavaksi.

Tänään alkaa taas jooga ja odotan innolla. Kroppa on niin jumissa kuin olla ja osaa - olen nimittäin neulonut taas MLL:n pikkusukkia ja korjannut omia villasukkia. Kokousten ja muiden kiireiden vuoksi kuntonyrkkeily on jäänyt parilla viikolla väliin. Tuntuupa muuten jo tosiaan hartioissa. Osan sukista vein jo töihin kotikäynnillä vauvoille vietäväksi, mutta tässä viimeisimpiä. Tähdelangoista syntyy monet pienet sukat :) Kiitos vain jo lankoja toimittaneille!


1 kommentti:

  1. Kivaa luettavaa :) Jos jää tähdelankoja niin Peikkopoika tarvitsisi kaulaliinan talvea varten...

    VastaaPoista