sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Lunta ja pakkasta = tammikuu kuitenkin

Kasarista on vaikka tuikkutelineeksi. Pölyinen tosin näkyi olevan, mutta pölyyn on piirtynyt sydän. Toivottavasti se enteilee hyvää :)
Nyt on saanut työnnellä lumikolaa pihalla ja kantaa puita takkaan sekä hellaan. Tammikuu saapui lopulta kuitenkin. Kovat pakkaset rajoittavat kyllä hieman ulkoilua ja hevosharrastusta... Onneksi välillä on ollut leudompaa niin pääsee harrastamaan. Vaihtuvat kelit ja lumi tosin on hankaloittanut ainakin meidän alueella monen talouden elämää, kun sähköt ovat voineet olla useita päiviä poissa. Toisilla tilanne on taas ollut sellainen On-Off, vaihdellen. Helikopterit ovat pyörineet ilmassa eri paikkakunnilla raivaten linjoja. Aika venka näky, kun saha roikkuu sieltä kyydistä. Vai mikä liekään oikealta nimitykseltään...

Olin minilomalla tallilla ja oli todella lomaa, kun siellä ei ollut sähköjä. Ei siis nettiä, telkkaria eikä juuri puhelintakaan, kun virta oli finaalissa. Tuosta toipilastamman talutuskuvasta näkee millaista pienillä teillä esimerkiksi on ollut lumen vuoksi. Jonkin matkaa tuosta eteenpäin tuli vastaan täysi umpikuja. Ei päässyt puista enää yli, ei ali eikä kiertämään niitä. Viime viikolla oli maanantaina pakkasta yli 17, joten ratsastustuntikin jäi väliin. Nyt näyttää huominen uhkaavasti samalle. Onneksi eilen ehdin ulkoiluttaa ystävän hevosta tunnin verran, mutta silloinkin alkoi jo tuuli tuntua ratsuni - 165 cm säkä - selässä :)





Tämä oli aamulla yläkerran ikkunasta näkymä. Tuo yksi ikkuna menee aina kovilla pakkasilla kuurankukkasille. Lisään kuvia talviselta pihaötani ja kuvia lenkiltä koiran kanssa. Kuvien laatu ei ole paras, kun puhelimella olen kuvannut pakkassäässä ja vetointoinen koira toisessa kädessä... kaikki jäljet piti saada tutkia ja välillä hangensisässäkin möyriä.

 

 
 
 

Nämä jälkimmäiset kuvat ovat päiväreissulta tallille. 

Eipä minulla muuta tällä kertaa. Nyt on päiväkahvin aika ja lisään samalla puita takkaan. Laittakaa villasukat jalkaan ja ulkona reippaillessa kunnolla päälle, niin ette kylmety.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti