torstai 13. helmikuuta 2014

Rita -neiti tuli taloon.

Tässä hän nyt on... Poikien kanssa annoimme hänelle siis nimeksi Rita. Huomenna neito on ollut meillä viikon aja todella hienosti on mennyt - ihan ihmettelen, kun pelkäsin välillä vaikka mitä... Haimme hänet siis Pielaveden löytöeläinkodista. Sinne jäi musta noin 2-vuotias poikakissa. Kovasti olisi tehnyt mieli ottaa sekin mukaan, mutta jospa nämä nyt meille riittävät. Yksi eläin per ihminen.

Neidossa on selvästi pystykorvaa, mutta sitten veikkaisin Novascotian noutajaa. Vai mitä olette mieltä? Turkki ei kastu helposti, väri on punaruskea ja korvat pienet lurpat. Silmät ruskeat, hieman mantelinmuotoiset. Kippurahäntä laskeutuu alas jännityksestä, pelosta tai muuten epävarmuudesta. Takajalat on suoraan pystäriltä ja samoin juoksutyyli. Ja ääni. Siitä ei voi erehtyä. Hän n kova neiti juttelemaan joskus. Yöt nukkuu kyllä hiljaa ja kauniisti.

Eilen Ransu kävi kylässä ja voi sitä läähätyksen määrää hetken riekkumisen jälkeen. Koirat on aika samankokoisia, mutta Rita kevytrakenteisempi. Vielä ei tullut selväksi johtajuus - molemmat sitä välillä yritti. Ja kovasti olivat välillä omistajistaan mustasukkaisia. Meinasi tulla riita rapsutusvuoroista. Tässä heistä muutama kuva.
 

Kissat ovat onneksi saaneet olla rauhassa, vaan ei kissanruuat. Ne on pakko pitää pois lattiatasosta tai kupit on aina tyhjät. Rita vaikuttaisi olevan aikalailla kaikkiruokainen. Kasvissyöjä ei kyllä ole, kuten ei ole Ransukaan. Letut olisivat kyllä kelvanneet, kun Miska niitä lauantai-iltana paistoi.
Rita vahtii poikien letunsyöntiä Putouksen aikaan.
Että tällaista meillä täällä nyt. Kovasti on lenkkeilty, minulla jalat ihan hapoilla. Kuuden päivän aikaan painokin tippu 2 kiloa! Ilmeisesti jokseenkin kähti nestettä. Ja viikonloppuna ei ehtinyt herkutellakaan, kun koiran kanssa meni aikaa ja kotitöillä. Sitten oli useamman tunnin Hamulassa tallilla töissä ja menoa muuten vain ihmettelemässä. Ylihuomenna ajattelin mennä jo aamusta aamutallitöille. Kiva vain jos voi olla hyödyksi ja pysyy itse pois jääkaapilta ;) Iloisia hännänheilutuksia ja hirnahduksia vaan itse kullekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti