maanantai 10. maaliskuuta 2014

Titityy-titityy... titipä hyvinnii tyy :)

Joonatanin lötkölauantai.

Rita väsyi kylässä.
Lomaviikko aluillaan ja aamulenkki suoritettu. Tintit ovat laulaneet kyllä jo viikkotolkulla, mutta nytpä kuultiin joutsenetkin. Olin jo ihmisiltä kuullut, että ovat saapuneet ja nyt järvellä "laulelivat". Pojat lähti kouluun ja minä jäin ihmettelemään mitä tekisi? Tai mistä viitsisi aloittaa. Pitäisi pyykätä, tiskata, siivota, korjata vaatteita, siivota kaappeja ja aloittaa ompelutyöt. Mutta mutta, kun ei oikein nyt huvittaisi. Ei kai silloin ole pakko? Eikös loma ole lomailua ja lepoa varten ei työleiriä?! Sitä paitsi inspiraation iskiessa teen paljon tehokkaammin ja enemmän hetkessä kuin puolipakolla.

Iltapäivällä suunnittelin suuntaavani ystävääni auttamaan pienessä kakkabisneksessä. Tarhaan on kertynyt turhan paljon hevosystäviemme kakkaa ja olisi aika siivota ne pois. Eilen olin ratsastamassa ja ette arvaa mitä tein? EI, en laukannut en, MUTTA harjoittelin helppoa raviohjelmaa KOULUKISOIHIN!! Uskokaa tai älkää, mutta kokeilen nyt näitä hevosjuttuja urakalla näin juhlavuotenani (4-kymmentä lähenee). Tallin omat harjoituskisat olisi kuun lopulla ja ohjelman muistan jo, mutta en vielä tiedä onko minulle hevosta :D Joten pieni jännitys vielä päällä pääsenkö kisaamaan... Kesällä sitten odottaa vielä synttäreiden kynnyksellä se hevosleiri tai oikeastaan 2 päivän koulukurssi. Toivottavasti kykenen sen jälkeen vielä töihin loppuviikoksi.

Tässäpä muutama kuva meidän "salatreeneistä", kuvissa siis suomenhevosruuna Tuhti-Poju. Hän on aikoinaan kisannut ilmeisesti pääasiassa esteitä, joista innostuisi vieläkin, mutta minä sanon esteille EI KIITOS! Mutta näyttihän tuo jo ikääntyvä ruuna innostuvan koulupuuhastelustakin, välillä joutui ihan pidättelemään tosissaan. Pojun mielestä olisi välillä pitänyt laukata - vaan ei, raviohjelmaa vaan mentiin. Muutama alamäen kulma oli vielä vähän jäinen, joten tarkat kulmat jäi muutamassa kohtaa hieman epätarkoiksi, mutta toisella kerralla muistin jo koko ohjelman muuten oikein. Toteutus ei vain ole aina niin yksinkertaista. Hiki tuli, joten kyllä ratsastus on ihan oikeaa liikuntaa. Ja tänään se tuntuu myös hieman reisilihaksissa ja nivusissa. Ehken jopa istuinkyhmyissä. Hyvää treeniä tulee tallihommissakin. Niitäkin vois näin lomalla käydä muutamana aamuna tekemässä - ihan huvikseen. Kotonahan ei nyt viitsi ahertaa... ;)

Kirjaimia kuvittelimme kentälle ja selitykset oli sitä luokkaa.
Pakkikin löytyi.
Hauska kuva vapaasta käynnistä... nauratti itteenikin tuossa.
Minulla kummallinen pönötysasento, mutta oli työ jaksaa mennä pari kertaa ohjelma äkkisestään pelkässä harjoitusravissa.
Nyt taidan ispiroida itseni kuitenkin hoitelemaan edes tiskit ja pyykit. Ja ehkä vielä viitsin hakea puita sisälle iltaa varten, mutta sitten taidan katsella ensimmäisen virallisen lomapäivän kunniaksi jonkun leffan. 
Hyvää viikonalkua ja suukkoja teille lukijoilleni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti