lauantai 5. huhtikuuta 2014

Voi miten tuo aika vieriikään

Huomenna juhlimme hieman etukäteen esikoiseni 12-vuotispäiviä. Olenko jo niin vanha? Ottaen huomioon vielä, että aloitin tuon lapsenteon varttuneemmalla iällä. Niin on reipas partiolaispoika esikoiseni, että ei voi olla kuin ylpeä, että on sellaisen saanut aikaan. Nuorempikin on ihan yhtälailla ihana, mutta jotain "villimpiä" geenejä on sattunut siihen tehdessä. Saattaa tulla hankala murrosikä... Palkitsin itseni jo tässä vaiheessa huilatessa harvinaislaatuisella herkulla. Olen muuten unohtanut kehua, että olen saanut nyt kaikenkaikkiaan 10 kg painoa pois siitä mitä enimmilläni painoin. Seuraava tavoite on 3-5 kilon päässä.

Nuoremman kanssa intouduimme tekemään sytykeruusuja tässä kerran vanhemman ollessa partiossa. Niitä on helppo tehdä - löysin tosi hyvän ohjeen netistä. Video kertoo selkokielellä alusta loppuun niiden valmistuksen. Netistä löysin sen käsin neulomalla tehdyn kaulahuivinkin ohjeen. Ohessa kuva meidän tuotoksista. Punasävyiset meni kaupaksi enkä huomannut niitä kuvata. Lisää tehdään kunhan saan kynttilänjämiä.



  
 
Nuo vihreät on kyllä raikkaita. Kennot olivat vihertävän kellertäviä, joten lopputulos oli hieno. Jostain syystä kaupassa juuri ne värikkäimmissä kennoissa olevat muna ovat myös kalleimpia ja kennot yleensä vain kuuden munan kennoja. Noita tavallisen värisiä onneksi saan ystävän kautta reilusti. Keltaisia kennoja pitää vielä katsella ja testata. Noihin toisen värisiin tuli liikaakin steariinia, kun innostuttiin kastelemaan ne pariin kertaan ja seos ehti jäähtyä liikaa. Takan tai uunin sytyttämistä en niillä suosittele, ettei steariini kerry hormiin, mutta voihan niitä käyttää ulkona. En kyllä tiedä raskinko noita käyttää. Ovat kyllä ihan kivoja antaa lahjaksi tai jonkun kirppiskaupan kaupantekijäisiksi :)

Nyt pitää jatkaa paikkojen järjestelyä. Äsken konttailin portaita ja nurkkia luututen Ritan "juoksujälkiä". Tiputtelu on onneksi jo loppu ja toivottavasti tilanne rauhoittuu muutenkin viimeistään ensi viikolla. Onhan tuota jo kestänytkin kolmisen viikkoa kohta... Harkitsen vakavasti koiran leikkauttamista jossain vaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti