maanantai 31. elokuuta 2015

Tarina omituisesta naapurista

Viime viikkoina omituinen naapurini on ollut hyvinkin aktiivinen naapureissa (ja kauempanakin) kiertelyyn. Hänet tunnetaan nykyisin kylällä "Keitä kahvit" -miehenä. Tyyppi siis tulee ja soittaa ovikelloa ja joissakin tapauksissa jopa kävelee vain suoraan sisälle ja pyytää keittämään kahvit. Erääseen taloon oli marssinut sisälle ja alkanut puuhailla keittimen kanssa omatoimisesti kunnes talon asukki oli sattunut paikalle. Joidenkin kanssa naapurini on halunnut keskustella päivän polttavista puheenaiheista tai Jumalasta. Milloin mitäkin... Jotakin naapurin mummoa oli pyydellyt omaksi mummokseen. Kovasti tuntuu olevan seuraa vaille, mutta eihän tuossa ole mitään tolkkua.

Oman polkupyöränsä on ilmeisesti tämä naapurini joko särkenyt tai hukannut. Minun mielestä se seisoo kyllä vastapäisen rivarin varaston seinää vasten, mutta eihän sitä voi aina muistaa mihin tavaransa jättää... Ja koska hänellä ei ole omaa pyörää nyt käytettävissä, niin sitten pitää "lainailla" kaikkia joutilaan näköisiä polkupyöriä pitkin kylää. Tässä vaiheessa voin antaa vihjeen, että jos asut meidän kylillä ja sinulta on pyörä hukassa, niin kannattaa käydä ensin vilkaisemassa naapurini pihalta.

Joskus tämä omituinen naapurini on ajellut skootterilla ja nyt herää kysymys missä SE on?? Toissa viikolla hän oli vissiin niin huonossa hapessa pyöräilynkin suhteen, että kävi kylällä asioilla päältä ajettavalla ruohonleikkurilla. Kaiken varalta, jos keli yllättää, niin lumiketjut olivat takapyörissä paikallaan. Harmittaa vieläkin, kun en ilmiantanut häntä sellaisille sinipukuisille henkilöille. Paluumatkalla ilmeisesti oli menovesi loppunut, koska leikkuri oli jäänyt tien poskeen, missä se seisoi päivän.

Liian myöhään huomasin nettiä selatessani, että olisin voinut osallistua erääseen mielenkiintoiseen kilpailuun. Olisiko ollut Veikkauksen sivuilla Naapurit -peliin liittyen kilpailu, jossa olisi voinut voittaa kiikarit antamalla ilmi omituisen naapurinsa - ihan nimettömänä tietenkin. Kilpailuaika oli vain loppunut juuri vähän ennen. Harmi. Joka tapauksessa tyypistä on tullut monelle joko harmia polkupyörän varastelusta, häiriköinnistä, sisälle tunkemisesta tai sitten hän muuten vain ottaa aivoon. Jotkut vanhemmat ihmiset suorastaan pelkäävät häntä, mutta minkäs teet, kun kukaan ei voi oikein puuttua kunnolla, ei ainakaan vielä. Minä kyllä koetin vähän soitella kyytiä, mutta silloin hän oli jossakin "kadoksissa" vai liekö ollut ihan töissä...

Nyt en onneksi ole katsomassa mitä se siellä puuhailee, koska olen LOMALLA. Ensimmäistä kertaa elämässäni Lapissa. Siitä tulee juttua ja kuvia myöhemmin. Tämä juttu menee nyt melkein ilman kuvia... 

Tässä pari kuvaa teille vinkiksi missä ollaan:
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti