lauantai 28. joulukuuta 2013

No onkos tullut kesä?

Niin sitä ainakin kelin puolesta voisi luulla; vettä sataa ja maa on sula. Lämpöasteitakin on +5. Toinenkin aika varma merkki on... naapurin nurmi on taas kasvanut liian pitkäksi, koska kuulen ruohonajoleikkurin jyrinän. Tosin etupihalta, missä ei mielestäni kovin kummoisesti nurmea ole. Taitaa esitellä ajotaitojaan jollekin. Joskus vähän hirvittää hurauttaako hän joku päivä tuosta kuusiaidasta läpi meidän puolelle. Taidan alkaa suunnitella tontin ympärille sähköaitaa. Tosin sitten naapurin tie jäisi meidän aidan sisäpuolelle...

Katselin tuossa muuten naamakirjan päivityksiä ja kuvia. Aika paljon keli vaihtelee päivittäin/vuosittan. Tuttavani oli laittanut kuvan vuoden takaa ja sitten tältä päivältä. Viime vuonna oli lunta tänä päivänä yhdessä kuvassa ja pakkasta noin -29. Tämän päivän vastaavassa kuvassa ei lunta ja asteita +6. Että semmosta :( Ei sillä en minä parimetristä lumihankea kaipaa, mutta saisi sitä nyt jonkin verran olla ja asteet kuitenkin pienen pakkasen puolella. Sen verran ettei kengät ja kamppeet kastu, jos ulos menee. Lapsetkin alkaa olla rasittuneita ja virtaa täys. Odottavat, että pääsisivät luistelemaan.

Hoidan tässä muuten kirjoitellessani terveyttä: eikös punaviini ja tumma suklaa olekin terveystuotteita kohtuullisesti nautittunu? Niin olen ainakin lukenut. Pidän yleensä varalta tummaa suklaata kaapissa, jos iskee imelän himo. Sillä sen saa äkkiä pois eikä tarvitse paljoa syödä ja voi perustella senkin terveelliseksi. Lapsena ja nuorempana en voinut sietää tummaa suklaata, enkä Budabest -suklaakarkkeja, mutta iän myötä sitä oppii syömään kaikenlaista mistä lapsena ei tykännyt tai halunnut edes maistaa. Kuten silliä, kukkakaalia, papuja, homejuustoa jne. Mutta on jotain mitä en edelleenkään syö: nimittäin lanttulaatikko, kesäkeitto, joululimppu ja lipeä kala. Saattaapi olla jotain muutakin, mutta pääasiassa noita jouluisia ruokia tuli mieleen. Mielellään kyllä maistelen uusia makuja, mutta kyllä se vain niin on, että makuja on monenlaisia ja kaikkia ei opi syömään vaikka 20 kertaa testaisikin.

Kissoille ei taas tänään oikein kelvannut kissojen tonnikala, mutta kun löin eteen koiran nautajauhelihaa (sekaan jauhettuna sisäelimiä ja luujauhoa), niin johan nyt kelpaa röllöttää maha pulleana ja taju kankaalla.Vanhempi makoilee vissiin yläkerrassa. Jos saa siellä nukuttua poikien legoleikeiltä. Vai liekö vielä table käsittelyn alla. Tommy -kissaa pitää kuulema hoitaa ainakin pari kertaa päivässä. Ja jotain lohikäärmekasvattamoa... en noista tiedä, mutta jää kuulema minun hommaksi hoitaa ne aamuin illoin, kun pojat ovat isänsä luona. Mitäköhän siitäkin tulee?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti