maanantai 30. joulukuuta 2013

Uusi vuosi 2014!!!



Se on jo ihan ovella... vielä huominen työpäivä ja sitten päivä huilia jälleen. Ja taas syödään - kavereiden (tyttöjen) kesken saunailta ja herkuttelua tiedossa :) Kivaa. Ja ihan ilman lapsia pääsee kaikki, joten kiirettä ei ole. Suurin ongelma on vain miettiä ja päättää mitä kaikkea hyvää syötäisiin. En itse niin perusta nakeista ja perunasalaatista. Jos ei ole jotain hyvää uutta ohjetta jollakin. Muuten olen kyllä aikalailla kaikkiruokainen, kuten olen jo aiemmin kertonut. Etenkin suolaisten herkkujen suhteen. Makea on jäänyt hieman vähemmälle nykyisin. Iän tullessa kun tuppaa tuo painokin nousemaan.

Painosta puheenollen sain sitä jo hienosti 6-7 kg pois siitä mitä enimmillään olen painanut, mutta siihen se nyt sitten jumahtikin. Iski stressi/väsymys ja joulu :) Mutta uuden vuoden alkaessa koetan nipistää taas ainakin 5 kg, vähitellen tosin. Kun saa vain itsensä liikkeelle ja puuhaamaan koko ajan jotain, unohtuu turha napostelu.

Uuden vuoden projektina minua odottaa myös keittiön seinä tapetoinnin loppuun saattaminen ja portaikon vierestä seinän maalaus sekä boordin kiinnittäminen. Sitten ajattelin puhdistaa alakerran valkean takan. On melkolailla tuhkaisen musta nyt. Laitanpa tähän muutamia kuvia projekteistani; mitä on tehty ja mitä kesken.

Takka ei siis ole kovin valkoinen enää...
Tuulikaapin katto maalattu tummentuneesta panelista ja seinissä hieman rusehtava sävy. Lisäksi tietty uudet naulakot ja teippaus.

Eteisessä jatkuu sama maalipinta ja itse tehtyjä juttuja.

Keittiön tapettia.

Vanha ikkuna uusiokäytössä.

Samoin tässä.


Olohuoneen nurkkausta, joka sekin jo erinäköinen.

Sitten pihallakin pitäisi jatkaa projekteja, kun kevät koittaa. Ensimmäiset vuodethan olen keskittynyt kaatamaan puita tai sahaamaan alaoksia pois, kaivamaan ylös vanhoja pensaita ja kiviä sekä hävittämään turhia kukkapenkkejä. Sitten piti siirrellä muutamaa sireenipuskaa paikkaan jos toiseen ennenkuin nyt taisi löytyä niille sopivat paikat. En vain taida päästä istuttamaan vielä keväällä omenapuita, kun eivät saaneet kaivettua syksyn mittaan noita puhelinkaapeleita maahan. Omenapuiden lisäksi haaveilen jotain muuta kukkivaa puuta/pensasta sekä lisää alppiruusuja, pioneja ja muita isompia kukkivia puskia. Mitä niitä nyt on... ja ehkä ruusuja. Tein viime kesänä yhden uuden kukkapenkin - entiseen kasvimaahan, joka sitä ennen palveli hiekkalaatikkona etupihalla. Näistäkin muutama kuva.

Ensimmäinen versio hiekkalaatikon uudesta elämästä.
Ensimmäiset Ingrid Bergman -ruusuni hiekkalaatikossa. Kukkia tuli paljon ja todella suuria verrattuna puskan kokoon. Toivottavasti selviää talven yli ja komistaa vain ensi kesänä.

Vihdoin sain takapihalle kaipaamani terassin. Vaikkakin pienen.


Hiekkalaatikkoon tuli vielä muutoksia.
Etupihalle tein jo aiemmin vastaavanlaisen istutusalueen. Kai siitäkin joku kuva löytyy; tosin tuskin kukkaloistossaan.

Naapurin kiusaksi (tosin hänen luvallaan) laitoin näköesteen aluksi vanhan ladon oven kukkapenkin taustaksi.


Kissat nauttivat omalla tavallaan istutuksista :)
Varaston ovea. Tuossa piikkilankakrassissa on talvisin valot.
Uusita jouluvaloista ei taida olla kovin kummoisia kuvia, mutta käväisenpä ottamassa.Terassilla asustaa Petteri punakuono värikkäissä valoissa. Etupihalla kapea kuusi tähtivaloissa ja samaiset tähtivalot on etuoven yläpuolelle vanteessa.

Kuvaa ottaessa oli vielä vähän lunta, nyt on musta maa.
 


Oikein ihanat uuden vuoden vastaanottajaiset kaikille! Palataan asiaan vuonna 2014 :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti