keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Pakkasia on pielly.

Joonatan lämmittelee keittiön patterin lämmössä, keittiön pöydällä virkatun tabletin päällä.
Tälläkin hetkellä pakkasta on -19 ja lunta ei nimeksikään. Talon kivijalka on siis lumeamatta ja viima jäähdyttää kummasti huoneita ja etenkin lattioita. Puita on siis saanut huonokuntoisiin takkoihin kantaa, kun eivät pidä lämpöä kovin kauaa. Hellalla saa paremmin lämmitettyä, mutta sitten keittiöön paistuu. Liiterikin vajui uhkaavasti lähes tyhjiin, mutta nyt sitä on jo hieman täydennetty hyvällä kuivalla koivuhalolla ja lisää tulee. Kiitosta vaan!

Flunssa koettaa kolkutella ovella vaan en anna periksi: ibuprofeenia pahimpaan oloon ja sitten Kaisa-kamun mehua sekä C-vitamiinia naamaan. Tänään aion kyllä uhmata kuntoani ja mennä joogaan - siellä kun ei yleensä tule hiki, vaikka tekeekin hyvää. Kuntonyrkkeily piti eilen jättää välistä (vaikka kiloni sitä huutavatkin). Onneksi jätin, sillä oli ollut kova lihaskuntotreeni/testaus. Mutta jos tämä tauti ei tästä tämän kummemmaksi muutu, voisi kokeilla mennä mukaan huomenna.

Sain muuten muutaman vanhan lasin hankittua lisää. Yhteen vaihdettiin peilit ja se onkin jo varattu. Kaksi lasillista ikkunaa odottaa käyttöä; toinen menee kyllä ilmeisesti äidille. Itselleni saatan hankkia myös tällaisen peiliversion, tosin 1-ruutuinen pieni kävisi paremmin minun tarkoitukseen. Lisäsin tuohon nuo sydämet ja ketjun seinälle ripustamista varten. Vielä kun saisin hankittua niitä lankoja ompelukoneeseen ja saumuriin, voisin itsekin alkaa ommella noita sydämiä, kangaskasseja ym. mukavaa. Jos ei käy niin, että suunnitelmat on hienoja ja toteutus toinen juttu...



Luin muuten aiemmin männä viikolla juttua ammatteihin liittyen. Ohessa linkki: http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tulevaisuuden-taksikuski-ei-ole-verta-eika-lihaa/2751738.
Mietiskelin sitten siinä ammatteja missä robotteja voitaisiin käyttää ja missä ei. Vähiten uhattuja ammatteja tuon jutun mukaan olivat: toimintaterapeutit, mielenterveys- ja päihdetyöntekijät, kuulontutkijat, ortopedit, sosiaalityöntekijät, suukirurgit, ravintoterapeutit, koreografit, lääkärit, psykiatrit, psykologit, hammaslääkärit, poliisijohtajat. Siis lääkärit, mutta entä hoitajat? Voisiko robotti hoitaa potilaita? Voisiko robotti hoitaa minunkin työni? No joku toimenpide, verenpaineen mittaus tms. varmaan onnistuisikin, mutta entä muuten? Missä olisi palvelualan inhimillisyys, yksilöllisyys ja kokonaisvaltaisuus? Voihan meidän töitä tehdä robottimaisesti ihminenkin, mutta moni asiakas kuitenkin odottaa itse käyntiä lähinnä ihmisen kohtaamisen vuoksi. On joku jolle puhua ja saada palautetta. Monen vanhuksen ainut ihmiskontakti pitkiin aikoihin saattaa olla oma hoitaja tai lääkäri. Toivottavasti kuitenkin näin on mahdollisimman harvan kohdalla. Totesivathat taksikuskitkin, että moni kaipaa palvelua ja juttuseuraa.

Entäs sitten kirjoittelut vanhusten hoidosta nykypäivänä? Minä toivon ettei meidän alueella ole vielä asiat ihan niin kurjasti kuin joissain kaupungeissa tai isoissa hoitolaitoksissa, mutta kieltämättä hieman hirvittää millainen maailma itseäni vanhana odottaa. Pitää hoitaa ja huoltaa omat lapset mahdollisimman hyvin ja pysyä hyvissä väleissä, jos he ovat  hoitopaikkaani valitsemassa. Toivottavasti hoitavat kotonaan minut mahdollisimman pitkään ;)

Sellaisia ajatuksia tänään. Seuraavalla kerralla jotain muuta. Ai niin, koiraa menemme katsomaan viikonloppuna ja mietimme sitten miten toimitaan. Muuttohommat taitavat päästä alkamaan kuun lopulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti